Нов творчески проект с участие на Дони и Нети ще представи великотърновския

...
Нов творчески проект с участие на Дони и Нети ще представи великотърновския
Коментари Харесай

Дони и Нети приковаха погледите. Голяма изненада

Нов креативен план с присъединяване на Дони и Нети ще представи великотърновския спектакъл „ Вечерта на мюзикъла “. До концепцията се стигнало  след поредност от взаимни начинания с Орлин Горанов, Б.Т.Р. и „ Фондацията “, сподели пред публицисти през днешния ден Васил Вълчев, шеф на МДТ “Константин Кисимов “. По думите му смесването на разнообразни стилове с присъединяване на професионални музиканти от ден на ден се харесва от публиката.

В музикалния план като солисти вземат участие Дони и Нети с осъществявания на типичен творби от мюзикъли в нов джаз вид, както и с части от личния си репертоар, също с ново звучене. В цялостната идея ще се включат хорът на театъра с диригент Яница Първанова и пианистът Аспарух Бойлов, който е основател на новата джаз групировката към Музикално-драматичния спектакъл във Велико Търново.  
-->
Това е първа сходна концепция, в която ще се участваме дружно с Нети, разяснява пред публицистите Дони. Той акцентира, че комбинацията сред хор и джаз бенд, в който свирят музиканти от оркестър,  изпълнявал типичен творби, е вълнуваща. „ Сравнявам хоровото изкуство с единствената организация на земята, основана от природата, като бариерния риф - той е толкоз добре проведен, както един добър хор, с добър хормайстор “, посочи Дони.

Поканата към именития дует за присъединяване в плана е отправена от хормайстора Яница Първанова, която акцентира, че програмата от 17 заглавия е колоритна и прелестна колаборация сред глас, хор и джаз звучене. Спряхме се на творби, които са ни обичани, които са ни построили и носят съкровени мемоари - по този начин всеки фен ще реализира връзка със самия себе си, уточни Нети. Тя добави, че феновете постоянно ще бъдат жадни за живия контакт с артистите, а артистите се зареждат от любовта на публиката и това ще продължи да крепи изкуството.

Пианистът Аспарух Бойлов, който е основател на новата джаз групировката към великотърновския спектакъл, уточни, че с този дебют ще бъде сложено началото на една дългогодишна проекция в креативен проект с разнообразни музикални комбинации - класика с джаз, модерна музика с джазово звучене, в композиция с хорово пеене, което дава една комплектност на цялата музикална картина.

Премиерата на „ Вечерта на мюзикъла “  ще се състои на 18 юли в огромната зала на театъра. Очаква се креативният план да бъде показан и в огромните културни центрове в страната, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР